Η ιστορία μου.
Το όραμά μου.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εξειδικευμένος στην επεμβατική θεραπεία του χρόνιου πόνου και της σπονδυλικής στήλης. Είναι διαπιστευμένος από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόνου στις Η.Π.Α ως Fellow of Interventional Pain Practice και έχει δημοσιεύσει καινοτόμες μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Υπήρξε διακεκριμένος καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή & της ΑΕΚ από το 1985-2000. Έχει πάνω από 100 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας με την οποία κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες του 1989, στο Ζάγκρεμπ.

<<Το 2017 ίδρυσα την εταιρεία Hermes Healthcare στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια Health-tech εταιρεία η οποία με βάση την γνώση και εμπειρία του ιδρυτή της στη διαχείριση και θεραπεία χρόνιων ασθενών και με την συνδρομή ειδικής τεχνικής ομάδας, ανέπτυξε την καινοτόμο και βραβευμένη πλατφόρμα διαχείρισης υγείας myAlgos.

Το 2021 ιδρύθηκε η Hermes Healthcare Greece θυγατρική εταιρεία της Βρετανικής η οποία κατόπιν αξιολόγησης από την Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Εταιρειών (ELEVATE GREECE). Η εταιρεία ανέπτυξε και διαθέτει στον αθλητισμό την ψηφιακή πλατφόρμα διεπιστημονικής επίβλεψης και εκπαίδευσης αθλητών, myAthlos.

Το όραμά μου είναι μέσω του myAthlos να αναδείξουμε στους νέους & νέες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, σε συνεργασία με τους προπονητές και τους συλλόγους τους, την ιδέα και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Οι αξίες του Ολυμπισμού κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες: Το < <Ευ Αγωνίζεσθαι >> και την << Ευγενή Άμιλλα >>. Στον πρώτο άξονα εντοπίζονται οι αξίες της εντιμότητας, του σεβασμού των κανόνων διεξαγωγής των αγώνων, της ισότητας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού των συναθλητών και της ισοτιμίας. Στο δεύτερο άξονα περιέχονται οι αξίες της αριστείας, του ευγενικού συναγωνισμού ανάμεσα σε άτομα και λαούς, της τάσης για διάκριση και υπεροχή, μακριά από κάθε αντιπαλότητα.

Συντάσσομαι πλήρως με τον ιερό σκοπό του ερασιτεχνικού αθλητισμού, να συνεισφέρει στην κοινωνία ενάρετους πολίτες.

Στόχος μας είναι επιπρόσθετα, να προστατεύσουμε τη φυσική και ψυχική υγεία των αθλητών/μαθητών εφαρμόζοντας ψηφιακά προγράμματα πρόληψης. Να ξεκλειδώσουμε πολύτιμη πληροφορία για τον κάθε έναν αθλητή/μαθητή ξεχωριστά, η οποία θα βοηθήσει τους προπονητές τους να σχεδιάσουν βελτιωμένα και πιο προσωποποιημένα προπονητικά προγράμματα.

Καλωσορίζω στο myAthlos Sports Network όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού που μοιράζονται μαζί μου το ίδιο όραμα, ώστε να προάγουμε την ιδέα και τις αξίες του Ολυμπισμού ως <<μεθοδολογία>> επιτυχίας, αθλητικής και κοινωνικής.